ГУР розкрило деталі знищення трьох російських вертольотів

Вертольоти Росії, знищені ГУР
Вертольоти Росії, знищені ГУР

24 липня 2024 року на території Росії сталася подія, в результаті якої було знищено три військові вертольоти, які використовувалися у війні проти України.

Подробиці цієї спецоперації розкриваються у ГУР Міноборони України.

За повідомленням, на аеродромі "Кряж" у Самарі згорів багатоцільовий гелікоптер Мі-8. Декілька днів тому, 21 липня, у населеному пункті Томіліно під Москвою були пошкоджені ще два вертольоти: ударний Мі-28 і багатоцільовий Ка-226.

Мі-28 "Літаючий танк"

Останні два екземпляри знаходилися на території "Національного центру гелікоптеробудування Міль і Камов", що є військовим авіаційним підприємством, яке займається розробкою, виробництвом та ремонтом гелікоптерів. У центрі працюють два конструкторські бюро, дослідне виробництво, експериментально-дослідницький комплекс і випробувальний центр.

Місцеві жителі Самари, Томіліно та сусіднього Підмосков'я повідомляють про вибухи та пожежі. Російська влада намагається засекретити причини та наслідки цих інцидентів.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили про знищення трьох гелікоптерів, і ГУР підтвердили інформацію про успішну спецоперацію.

Читайте також