Хабарі у сервісних центрах: МВС звернулося до українців

МВС просить українців допомогти у покращенні роботи Сервісних центрів і боротьбі з корупцією

Міністерство внутрішніх справ просить громадян долучитися до покращення роботи Сервісних центрів і повідомляти про випадки корупції у сервісних центрах на гарячу лінію або в чатбот. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Усі повідомлення будуть перевірятися оперативниками внутрішньої безпеки Національної поліції. Громадяни можуть повідомляти про вимагання хабара за іспит, за місце в електронній черзі, за державну послугу або про будь-який інший корупційний прояв.

"Реформа Сервісних центрів МВС продовжується. Для нас важливо її повністю реалізувати. Тому пропонуємо громадянам долучитися до покращення роботи Сервісних центрів", - наголосив міністр.

Міністр закликає повідомляти про корупційні прояви

Міністр також закликає громадян повідомляти у чат-бот та на гарячу лінію у разі, якщо вони стали свідками корупційних проявів або від них вимагають хабар за послуги. "Оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції реагуватимуть негайно. Наші цілі - мінімізація бюрократії, надання якісних послуг, швидкість і комфорт для населення. І головне - запобігання будь-яким корупційним проявам", - додав Клименко.

Раніше повідомлялося, що посадовець Міністерства культури вимагав хабар за вивезення антикваріату за межі України. Також до Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції надійшла інформація, що заступник директора одного з Департаментів Київської міської державної адміністрації вимагає щомісячний хабар від київського підприємця-військового.