Хакери з КНДР атакували оборонні підприємства Південної Кореї

Пірнічнокорейські хакерські групи проникли у внутрішні мережі вітчизняних оборонних компаній та викрали технічні дані протягом останніх 18 місяців. Про це повідомляє Yonhap News.

За словами поліції, було задіяно три групи КНДР - Lazarus, Andariel та Kimsuky. З кінця 2022 року вони атакували 83 вітчизняні оборонні компанії. Було підтверджено, що постраждали 10 фірм.

Проте поліція не може підтвердити специфіку використаної технології або дати ймовірність крадіжок даних.

Встановлено, що Північна Корея використовувала різні методи, включаючи прямий доступ, використання шкідливого коду та крадіжку інформації з облікових записів серверів.

Компанії, які стали жертвами атак, не знали про це, поки поліція та Національна розвідувальна служба (NIS) не розпочали розслідування в цьому році.

Пірнічна Корея витягла технології, пов’язані з двигунами безпілотних літальних апаратів та пусковими установками балістичних ракет підводного базування.

За даними Національного агентства розвідки, кількість міжнародних кібератак на державні установи Південної Кореї минулого року склала в середньому 1,62 млн на день, що на 36% більше, ніж раніше. З них 80% були виконані з Північної Кореї.

Раніше шпигунське агентство Сеула повідомило, що північнокорейські хакери зламали дві південнокорейські компанії, що виробляють напівпровідникове обладнання, з метою викрадення інформації для внутрішньої програми з виробництва мікросхем.

До того ж, Північна Корея вперше провела навчання з умовного ядерного контруздару. Лідер КНДР Кім Чен Ін особисто керував цим навчанням.

Кім Чен Ін брав участь у комбінованих тактичних навчаннях, які імітували ядерну контратаку з участю надвеликих реактивних артилеристів.