ХАМАС готував теракти в Європі - Ізраїль

Бойовики ХАМАСу планували теракти у Європі, Африці та на Близькому Сході.

Таку заяву в суботу зробила канцелярія прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, повідомляє The Times of Israel.

Ізраїльська розвідка "Моссад" і служба загальної безпеки "Шин-Бет" у співпраці з іноземними партнерами змогли створити "всеосяжну і глибоку" картину терористичних дій ХАМАСу.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В Ізраїлі заявили, що розкрили "подробиці про театри бойових дій, цілі терору, а також про тих, хто причетний до здійснення нападів - від командирів ХАМАС у Лівані до останнього зловмисника в мережі".

Зазначається, що більшість командувачів групи, що базується в Лівані, включаючи Салеха аль-Арурі та Халіла Гарраза, були ліквідовані в результаті авіаударів Ізраїлю.

Мережа, зокрема, планувала атакувати посольство Ізраїлю в Швеції, купувати БПЛА і використовувати кримінальні організації в Європі для підтримки атак.

Осередки Хамасу в Данії, Німеччині та Голландії були заарештовані в грудні за підозрою в підготовці нападів на єврейські об'єкти в Європі.

Ізраїльська влада повідомила Єгипту, що планує розпочати військову операцію зі встановлення контролю над кордоном між Сектором Гази і Єгиптом.

Під час операції Ізраїль візьме під контроль прикордонний пункт "Рафах" і розмістить війська вздовж так званого Філадельфійського коридору, що розділяє Єгипет і Газу, а ізраїльські війська діятимуть на території Сектора Гази.