ХАМАС планував застосувати хімічну зброю в Ізраїлі - Sky News

ХАМАСовці, які вчинили напад на Ізраїль, мали при собі плани щодо виготовлення хімічної зброї. Ізраїльські військові виявили ці матеріали на тілі одного зо зниклих бойовиків. Президент Ізраїлю, Іцхак Герцоґ, показав документи та схеми під час свого інтерв'ю.

Біля тіл терористів знайшли USB-пристрої з планами щодо використання хімічної зброї. Серед матеріалів були детальні інструкції, як створити пристрій для викиду ціаніду.

Один із матеріалів, який містить інструкції з виготовлення хімічної зброї та її використання серед цивільного населення, походить від Аль-Каїди з 2003 року. Президент наголосив, що ми маємо справу з ІДІЛ, Аль-Каїдою та ХАМАСом і виразив шок від інструкцій, які надавались щодо створення такої хімічної зброї з ціанідом.

Немає можливості перевірити ці заяви. Крім того, немає вказівок на те, що бойовики мали при собі елементи для виготовлення бомб. Слід зауважити, що це не доводить прямого зв'язку між ХАМАСом і Аль-Каїдою, як підкреслюють в Sky News.

Російська Федерація, Іран та Китай утворюють "вісь зла" авторитарних режимів, які порушують світовий порядок. США, допомагаючи країнам, таким як Ізраїль і Україна, прагне зберегти міжнародний порядок, заснований на встановлених нормах, а не силі, заявив лідер республіканської меншості в Сенаті США, Мітч Макконнелл. Він закликав адміністрацію Джо Байдена продовжувати надавати допомогу Києву і Єрусалиму.