Харлан прокоментувала перемогу на Олімпіаді-2024

Харлан золото на Олімпіаді-2024
Харлан золото на Олімпіаді-2024

Україна виграла першу золоту медаль на Олімпійських іграх-2024 у змаганні з фехтування на шаблях. Фехтувальниця Ольга Харлан у коментарі для "Суспільне Спорт" поділилася своїми враженнями від перемоги української збірної.

Не можемо усвідомити це. Гадаю, що усвідомимо трохи пізніше. Знаємо одне: підняли вище український прапор, співали гімн. Ця медаль – для наших захисників і захисниць. Вдячні нашим родинам за підтримку. Ми шоковані – розповіла Харлан.

Вона також розповіла, що перед матчем з італійками у 1/4 фіналу Олімпіади команда була дуже хвилювана і поділилася своїми нервами.

За фехтуванням моїм та дівчат було видно, що ми трохи нервували. А коли вже виграли, то сказали собі: починається фехтування – прокоментувала Харлан перемогу у 1/4 фіналу.

Перед фінальним матчем зі збірною Кореї українки були розслаблені.

Казали собі, що можемо це зробити. Не те, що повинні – не хотіли накручувати себе. Хотіли просто фехтувати. Чесно кажучи, перед стартом матчу ми були розслаблені – додала Харлан.

Нагадаємо, українські шаблістки перемогли збірну Південної Кореї у фіналі Олімпійських ігор. Це перша золота медаль для України на Олімпіаді-2024 в Парижі.

Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова представляли Україну у командному турнірі на високому рівні. У фіналі відбулася рівна боротьба, але завдяки чудовій заключній сутичці Ольга Харлан принесла Україні перемогу з рахунком 45-42.

Після здобуття золотої медалі у командному шаблі на Олімпіаді-2024, Ольга Харлан зробила історичний внесок у український спорт.

Ніколи раніше українська спортсменка не здобувала більше п'яти медалей на Олімпійських іграх. Завдяки бронзі в особистих змаганнях та золоту в командних змаганнях, Ольга Харлан стала володаркою найбільшої кількості медалей на Олімпійських іграх – шести.

Читайте також