HBO викупив права на показ серіалу «Зломовчання»

Медіа-концерн HBO викупив права на прокат українського серіалу «Зломовчання»

Тепер побачити серіал зможуть всі підписники НВО у країнах Центральної та Східної Європи.

Серіал також придбала компанія Lumière для фламандськомовних глядачів країн Бенілюксу. На даний час міжнародний дистриб’ютор проєкту Beta Film веде переговори про нові угоди та додаткові території для показів «Зломовчання».

«Зломовчання» знято за мотивами бестселеру відомого хорватського кореспондента та письменника Драго Хедла «Виборче мовчання». Роман увійшов до 33 найкращих європейських кримінальних видань 2018 року.

Сюжет заснований на реальних подіях – розслідування Драго Хелдом секс-індустрії та роботи злочинного міжнародного конгломерату, який викрадає молодих дівчат для роботи в будинках розпусти Європи.

Українська прем'єра «Зломовчання» відбулася 10 грудня 2021 року на стрімінгових платформах в інтернеті.

Через два місяці після українського релізу НВО викупило цей серіал як серйозний продукт у рівного гравця на ринку кіноіндустрії.

І це стає надзвичайно важливим сигналом для українських продюсерів.

Наші історії можуть заробляти справжні гроші на висококонкурентному ринку.

Творчу команду та всіх, хто працював над проєктом «Зломовчання», надихає, що до серіалу виявляють інтерес у різних країнах; історія актуальна та не залишає нікого байдужим. У світі вже знають і про високий професійний рівень українських фахівців: вони навчилися знімати кіно, яке конкурує із проєктами провідних світових компаній.

Зйомки серіалу проходили у Хорватії та Україні у 2021 році.

Фільм став черговою режисерською роботою хорватського продюсера Далібора Матаніча.

Адаптацію сценарію виконав хорватський драматург Мар'ян Алчевський.