Хижняк проти Оралбая: де дивитися двобій з боксу за «золото» Олімпіади – 2024

Боксери Хижняк та Оралбай на рингу
Боксери Хижняк та Оралбай на рингу

Полтавчанин Олександр Хижняк, сьогодні, 7 серпня, змагатиметься у фіналі Олімпіади-2024. У поєдинку за золоту медаль українець зустрінеться з чинним чемпіоном світу у вазі до 80 кг, спортсменом із Казахстану - Нурбеком Оралбаєм.

Загалом в аматорському боксі Хижняк провів 142 поєдинки, здобувши 125 перемог. В активі Оралбая 58 перемог з 72 боїв.

Пряма трансляція бою Хижняк - Оралбай запланована на 23:51 за київським часом на сайті та телеканалі "Суспільне.Спорт" на всіх платформах.

Нагадаємо, у 1/8 фіналу Хижняк переміг боксера з Бахмута, який представляє Угорщину.

У 1/4 фіналу український боксер впевнено переміг бразильця Вандерлея Перейру.

У поєдинку 1/2 фіналу, після складного бою, полтавчанин переміг кубинця Арлена Лопеза Кардону. У першому раунді українець був впевнений, але судді віддали перемогу кубинцеві. Однак Хижняк продовжив проводити поєдинок на високому рівні і здобув підсумкову перемогу.

Нагадаємо, Хижняк є срібним призером Олімпіади в Токіо. Тоді у 2021 році українець повністю контролював бій з суперником з Бразилії Єбером Соузою. Після двох раундів він лідирував за рахунком - всі судді віддавали йому перевагу. Але в третьому раунді він отримав нокаутуючий удар зліва. Хижняк впав на секунду, але швидко підвівся. Але рефері не дозволив продовжити бій.

Варто зазначити, що наставники Олександра протягом бою намагалися докричатися до нього, щоб він заспокоївся і працював у рингу з холодною головою.

Ярослава Магучіх 4 серпня стала олімпійською чемпіонкою, а бронзу здобула Ірина Геращенко.

Фехтувальниця Ольга Харлана здобула для України першу нагороду Олімпійських Ігор у Парижі. У поєдинку за третє місце вона перемогла спортсменку з Південної Кореї Себін Чої.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також