Хмарно та значні дощі: прогноз погоди на 18 квітня

Очікується значна кількість дощу

18 квітня у нашій країні прогнозуються значні дощі, повідомляє Укргідрометцентр.

За винятком південно-східної частини, в Україні очікується помірний дощ. Окрім того, на Вінниччині, Київщині та Чернігівщині вдень можна очікувати значну кількість опадів. У Житомирській та Черкаській областях та центральних регіонах країни іноді будуть грози.

Швидкість вітру буде переважно північною (на півдні та сході країни - південно-східною) і становитиме 7-12 метрів за секунду. У Карпатах та більшості центральних і східних областях час від часу будуть пориви вітру до 15-20 метрів за секунду.

Температура вночі у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях становитиме 3-8 градусів тепла, вдень - 7-12 градусів тепла. У решті території країни вночі буде 9-14 градусів тепла, вдень - 14-19 градусів тепла. А на південному-сході та сході країни очікується 22-27 градусів тепла.

В Карпатах буде мокрий сніг. Температура вночі там коливатиметься від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу, а вдень буде 0-5 градусів тепла.

У Києві 18 квітня буде хмарно зі значною кількістю опадів. Вітер буде переважно північний зі швидкістю 7-12 метрів за секунду. Температура вночі становитиме 3-8 градусів тепла, а вдень - 7-9 градусів тепла.

Існує попередження про небезпечні погодні явища. Рівень небезпечності - жовтий.