Хорватія лідирує у топі країн Європи з туризму

Подолавши період пандемії коронавірусу, Хорватія успішно конкурує із сусідніми країнами на ринку туристичних послуг.

На сьогоднішній день Хорватія увійшла до п'ятірки туристичних лідерів Європи.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Через 30 років після здобуття країною незалежності та через чверть століття після переможної війни хорватам вдалося зробити свою країну інвестиційно привабливою на європейському просторі.

«Останні дані загальноєвропейських опитувань щодо найпопулярніших туристичних напрямків для відвідування європейцями, проведених Європейською туристичною комісією, показують, що у травні Хорватія витіснила Португалію з п'ятірки лідерів», – заявляють фахівці, які відстежують динаміку туризму.

Туризм у Хорватії практично перервався у 1990-х роках під час війни. Проте розвиток рейсів бюджетних авіаліній, доступне житло, відкриття пляжів та запуск круїзних маршрутів допомогли розвивати туризм пізніше, вже у 2000-х.

У країну поступово почали надходити іноземні інвестиції, а влада поставила пріоритет просування туристичних напрямів за кордоном.

У Хорватії понад тисяча островів, з яких лише 66 населено. Завдяки таким географічним особливостям у країну потягнулися туристи, які раніше любили відпочивати лише на грецьких островах.

Про мальовничі місця Хорватії стали писати в іноземних виданнях, пізніше підключилися і популярні блогери, які розповідали про локації в країні своїм передплатникам.

Туристичний сезон у країні триває з початку червня до середини жовтня, коли заповнюваність готелів сягає 100%.

Раптове зростання туризму позитивно вплинуло на хорватську економіку. Близько десяти мільйонів туристів щороку приносять значний дохід.

Після здобуття незалежності у країні вдалося реалізувати масштабний план розвитку туристичної інфраструктури та послуг. Близькість до основних ринків Центральної Європи, особливо Німеччини, Австрії та Польщі, також сприяє тому, щоб сюди приїжджали туристи із західної Європи.