«Хотів померти мученицькою смертю»: у Франції заарештовано ймовірного терориста

Антитерористична поліція Франції затримала 16-річного підлітка, який заявив, що хоче стати "мучеником" на Олімпійських іграх у Парижі. Прес-секретар поліції повідомив, що підлітка заарештували після його публічного заявлення в соціальних мережах про намір створити вибуховий пояс.

Планую стати мучеником

При обшуку у будинку підлітка були знайдені рукописні документи, в яких він заявляв про свою підтримку Ісламської держави. Прес-секретар вказав, що здійснюється перевірка, щоб встановити, чи є у нього реальні наміри здійснити теракт.

Церемонія відкриття Олімпійських ігор запланована на 26 липня і в ній прийматимуть участь близько 10 500 спортсменів. Проте президент Франції Емманюель Макрон заявив, що в разі проблем з безпекою церемонію можуть скоротити або перенести в приміщення.

Міністр спорту Великобританії Стюарт Ендрю написав лист президенту Міжнародного олімпійського комітету та голові Міжнародного паралімпійського комітету, в якому підтримав політику організацій щодо російських спортсменів і привітав їх з цим рішенням. Таким чином, російським спортсменам буде звільнено від додаткових умов нейтральності для участі у змаганнях у Великій Британії.

Додаткові новини:

  • Макрон ініціює Олімпійське перемир'я, але чи вплине це на агресорів?
  • Скільки медалей здобуде Україна на Олімпійських іграх: прогноз аналітиків
  • Кремлівська фанера над Парижем. Російські чемпіони, які пролітають повз Олімпіаду (список)