Хранителька статків Таїсії Повалій. Хто така Ніна Гирявець і чому її тепер тягнуть до суду

Ніна Гирявець - співака, що тягнуть до суду
Ніна Гирявець - співака, що тягнуть до суду

Співачка і колишня народна депутатка Таїсія Повалій та її чоловік Ігор Ліхута не мають нерухомості в Україні. Міністерство юстиції подало позов проти Повалій для стягнення активів, тож воно долучило матір артистки Ніну Гирявець до справи як третю особу.

Згідно даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Ніна Гирявець має житловий будинок площею 442,8 кв. м у селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Вона також володіє іншим домоволодінням на 101 кв. м в цьому ж селі. Крім цього, у Ніни Гирявець є сім земельних ділянок загальною площею 9,28 га в Києво-Святошинському та Макарівському районах Київської області.

Суд розгляне справу

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи і призначив чергове засідання на 12 вересня. Міністерство юстиції подало позов на підставі закону "Про санкції" для конфіскації активів Таїсії Повалій. Розгляд справи має відбутися протягом 30 днів.

Зазначимо, що президент Володимир Зеленський ввів персональні санкції стосовно Таїсії Повалій у 2022 році. Вона отримала російське громадянство в 2023 році і виступала в окупованому Луганську. Служба безпеки зібрала доказову базу проти Повалій, яка виправдовувала агресивну війну РФ проти України.

Сама Повалій виправдовує дії Росії та хвалять російського президента Путіна. Проте, її мати Ніна Гирявець проходила лікування в психіатрів після обстрілів та стала жертвою ракети поруч з її будинком.

Читайте також