Хто побив митрополита-Героя України? Московська церква втрапила в конфуз (фото)

Митрополит Лонгин утратив самовладдя після нападу

Українська православна церква поширила інформацію про побиття митрополита Лонгина, а потім заперечила цей факт, заявивши, що він сам зіткнувся з проблемою. Проте, пізніше було знову заявлено, що Лонгина побили невідомі злочинці.

Представники Банченського монастиря Української православної церкви поширили фото митрополита Лонгіна з великими синцями під очима, стверджуючи, що він постраждав за чистоту православ'я. Ці світлини були розміщені у соцмережах та в пресслужбі Московської церкви.

Протоієрей Максиміан Погореловський, представник Одеської єпархії, підтвердив цю інформацію у прямому ефірі.

На наступний день Банченський монастир поширив нову інформацію, заявивши, що Лонгина побили невідомі злочинці.

Пресслужба Української православної церкви пізніше опублікувала допис, в якому стверджувалося, що митрополиту завдали удару в обличчя, який призвів до його непритомності.

Поліція Чернівецької області поки не отримала жодного повідомлення про цей інцидент, вони перевіряють інформацію, яка поширюється у соцмережах.

Варто відзначити, що Михайло Жар, відомий як Лонгін, мав неоднозначні висловлювання щодо війни в Україні та підтримки російського вторгнення. Він був звинувачений у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та мав конфлікти з Православною Церквою України.

Лонгін також перешкоджав мобілізації у регіоні та відмовляв українським захисникам у церковних обрядах. Він отримав румунське громадянство та був нагороджений званням Герой України.