Хто стоїть за атакою на нафтопереробний завод у РФ? Деталі нічної «бавовни»

Безпілотники СБУ атакували нафтопереробний завод у Волгограді

Сьогоднішня "бавовна" на одному з найбільших нафтопереробних заводів Росії у Волгограді стала наслідком успішної атаки безпілотників СБУ. Про це повідомили джерела "Главкома".

Два безпілотники уражали установку первинної переробки нафти, без якої завод втратить виробничу потужність.

"СБУ продовжує системно знищувати інфраструктуру, яку Росія використовує для ведення війни в Україні. Б'ючи по нафтопереробних заводах, які працюють на російський військово-промисловий комплекс, ми не тільки перерізаємо логістику поставок палива для ворожої техніки, але й скорочуємо наповнення російського бюджету. "Бавовни" на російських НПЗ триватимуть", - стверджує джерело.

У ніч проти 3 лютого у Волгограді сталася сильна пожежа на площі 300 кв.м через падіння дрона.

Також вночі у Воронежі було чути вибух, працювали системи протиповітряної оборони, що склалося внаслідок атаки безпілотника. Російська сторона стверджує, що дрон був зафіксований та ліквідований "черговими засобами ППО" на підльоті до Воронежа.

Уранці міністерство оборони Росії повідомило, що в ніч проти 3 лютого безпілотники атакували Білгородську, Волгоградську та Ростовську області РФ.

Наприкінці січня безпілотники СБУ атакували морський термінал в Усть-Лузі та нафтопереробний завод в Туапсе, що призвело до скорочення російського експорту нафтопродуктів на третину.