Хто стоїть за терактом у підмосковному «Крокусі»? Версія світової преси

Теракт у музичному центрі "Крокус Сіті Хол" може бути помстою від "Ісламської держави"

Теракт, що стався в музичному центрі "Крокус Сіті Хол" під Москвою, може бути помстою від терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) за військові операції росіян у Афганістані, Чечні та Сирії. Про це повідомляють New York Times та CBS News.

Інформаційне агентство Amaq, що пов'язане з ІДІЛ, підтвердило причетність до нападу на музичний центр "Крокус Сіті Хол". США також мають розвіддані на підтвердження причетності ІДІЛ до цього теракту.

Плани атаки на Москву та реакція США

За даними New York Times, філія ІДІЛ, відома як ІДІЛ-К, планувала атаку на Москву. CBS News повідомляє, що Вашингтон передав Москві інформацію про цю потенційну атаку.

Критика Росії з боку ІДІЛ-К

ІДІЛ-К висловлювала критику Росії та диктатора Володимира Путіна. Організація звинувачувала Кремль у мусульманській крові через військові операції у Афганістані, Чечні та Сирії.

Активність ІДІЛ-К на території Росії

The Washington Post повідомляє, що ІДІЛ-К проявляло активність на території Росії, особливо в Афганістані, Пакистані та Ірані.

Теракт у музичному центрі "Крокус Сіті Хол"

Атака в музичному центрі "Крокус Сіті Хол" призвела до загибелі щонайменше 83 осіб. Затримано двох підозрюваних у Брянській області, яких підозрюють у вчиненні теракту. Головне управління розвідки Міністерства оборони України розглядає теракт як провокацію путінського режиму.