Хто з нардепів блокує вигнання депутатів від ОПЗЖ з Ради: оприлюднили список

У Верховній Раді триває збір підписів під зверненням до спікера Руслана Стефанчука про включення до порядку денного законопроєкту щодо позбавлення мандатів нардепів від ОПЗЖ.

Стало відомо, що таке рішення не підтримала партія "Батьківщина". Про це повідомив нардеп Олег Дунда у Facebook.

"Частина колег готові підписати лист, коли будуть у Києві, є і такі, які підписати відмовилися, але готові голосувати за проєкти законів у сесійній залі. Мушу їх запевнити, що не голосувати вони не зможуть суспільство не зрозуміє!" написав нардеп.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Дунда розповів, що підписи надали Олександр Качура, Аліна Загоруйко, Олена Мошенець, Ярослав Юрчишин і Віктор Балога.

Він також опублікував список нардепів, які блокують вигнання депутатів від ОПЗЖ з Ради:

Лада БулахОлена ШулякВікторія ПодгорнаАндрій ГерусЮрій МисягінАнастасія РадінаМикита ПотураєвЄвгенія КравчукСергій МандзійЮрій ЗдебськийІгор ФрісМикола ТищенкоГалина ТретьяковаОлександр КорнієнкоДанило ГетманцевДавид АрахаміяОлександр ЛітвіновОлексій ЖмеренецькийЄвгеній БрагарБогдан ТорохтійСергій ГривкоАндрій Мотовиловець.

Президент України Володимир Зеленський направив до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука запит, яким просить опрацювати можливість позбавлення мандатів депутатів від ОПЗЖ.

Про це йдеться у відповіді президента на відповідну петицію, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Водночас він нагадав, що спікер парламенту нещодавно пояснював, чому, на його думку, депутатів від забороненої ОПЗЖ не позбавляють мандатів. За словами Стефанчука, потрібно "знайти законодавче втілення" і "є сім підстав забрати мандат за Конституцією, тож шукатимемо варіанти щодо тих семи підстав".