Хусити атакували танкер із російською нафтою. США відповіли

США завдали удару по хуситам в Ємені після їх атак на цивільні судна

За інформацією, опублікованою центральним командуванням армії США у Twitter, військові США влаштували удар по хуситам в Ємені відповідно до їх останньої атаки на цивільні судна.

27 січня приблизно о 3:45 ранку (за часом Сани, столиці Ємену) сили Центрального командування США завдали удару по протикорабельній ракеті хуситів, яка була спрямована в Червоне море і була готова до запуску

За даними США, ракета, виявлена у районах Ємену, контрольованих хуситами, складала безпосередню загрозу торговельним суднам і військовим кораблям США в регіоні. У зв'язку з цим американські військові вирішили знищити ракету для захисту.

Раніше хусити атакували нафтовий танкер Marlin Luanda, що перебував в Аденській затоці і перевозив нафтопродукти російського походження. Пожежу, що виникла на борту, вдалося приборкати без постраждалих.

Також хусити напали на американський корабель Chem Ranger, випустивши дві балістичні ракети.

На даний момент адміністрація президента США Джо Байдена працює над стратегією проведення тривалої військової операції проти хуситів в Ємені, оскільки попередні удари не змогли зупинити напади групи на іноземні судна в Червоному морі.