Хусити викрали в Ємені 50 співробітників ООН та гуманітарних організацій

Хусити викрали в Ємені 50 співробітників ООН та гуманітарних організацій

У Ємені викрадено понад 50 працівників іноземних організацій

Більше 50 працівників іноземних міжнародних організацій були викрадені хуситами з їхніх будинків у місті Сана. Про це повідомляє Arab news.

Міністр з прав людини Ємену Ахмед Арман заявив, що серед викрадених є 18 єменців, які працювали в агентствах ООН, таких як Програма розвитку ООН, Управління ООН з координації гуманітарних справ, Всесвітня продовольча програма, Управління Верховного комісара ООН з прав людини та офіс посланника Ємену. Також серед постраждалих є співробітники Національного демократичного інституту, Partners Yemen, GIZ, Resonate Yemen та інших організацій.

За словами міністра, рейди хуситів тривали з ранку четверга до приблизно 4 ранку п'ятниці. Повстанці проникли до будинків працівників іноземних організацій.

Такі викрадення стали частиною серії подібних акцій, які почалися 31 травня, коли хусити викрали чоловіка разом зі своєю сім'єю, включаючи дітей, з будинку в Сані. Наступного дня виконувалися обшуки в ще двох будинках.

Арман закликав ООН та інші іноземні організації перенести свою штаб-квартиру з Сани в Аден, який є оплотом єменського уряду. Він зазначив, що раніше вони попереджали ООН про можливість таких випадків, але отримали відмову.

Ці викрадення стали наслідком судового вироку, який хуситами був винесений минулого місяця. Суд засудив до смертної кари бізнесмена, який працював з іноземними групами допомоги, та ще 43 осіб за звинуваченням у шпигунстві.

Також за останні три дні хусити затримали 11 співробітників Організації Об'єднаних Націй.

Нагадаємо, що від середини листопада минулого року хусити, пов’язані з Іраном, кілька разів запускали безпілотники та ракети по міжнародному комерційному судноплавству в Червоному морі. Вони заявили, що це акція солідарності з палестинцями та протест проти військових дій Ізраїлю в Секторі Гази. Наприклад, в квітні хусити атакували ракетами та безпілотниками британські, американські та ізраїльські кораблі в Червоному та Аравійському морі, а також в Індійському океані.

Читайте також: