Хусити заявили про враження чотирьох суден в Ізраїлі

Чотири судна в Ізраїлі, заява хуситів
Чотири судна в Ізраїлі, заява хуситів

Хусити заявили про спільну військову операцію з угрупованням "Ісламський опір Іраку", яка була спрямована на атаку чотирьох кораблів в порту Хайфи в Ізраїлі. Про це повідомляє Reuters.

Представник хуситів Ях'я Сарі заявив у телевізійній заяві, що дві групи здійснили атаку безпілотників на два танкери з цементом і два вантажні судна в порту Хайфи у суботу. За словами Сарі, кораблі належать компаніям, які порушили заборону на захід у порти окупованої Палестини.

Сарі також повідомив, що хусити атакували судно Shorthorn Express у Середземному морі за допомогою безпілотників в рамках кампанії проти перешкоджання судноплавству на ключових водних шляхах. Це, за їхніми словами, є актом солідарності з палестинцями в війні в Газі.

"Дві операції успішно виконали свою мету, а удари були точними і прямими", - заявив Сарі.

Проте наразі немає незалежного підтвердження атак, тому ці заяви не можуть бути підтверджені.

Раніше хусити атакували український корабель Verbena в Аденській затоці, запустивши дві протикорабельні крилаті ракети. Це призвело до серйозного поранення одного моряка, якого евакуювали для надання медичної допомоги.

Також у минулому хусити атакували два судна в Аденській затоці за допомогою балістичних ракет, що призвело до пошкоджень кораблів.

Читайте також