Ідентифіковано інженера з КНДР, присутнього на запуску російських ракет по Україні

Зображення інженера з КНДР на запуску російських ракет
Зображення інженера з КНДР на запуску російських ракет

Південнокорейська розвідка з'ясувала, що один з інженерів Північної Кореї був присутній при запуску ракет росіянами на сході України. За даними NHK, інженер, ймовірно, є тією самою особою, яка супроводжувала Кіма Чен Ина під час огляду заводу з виробництва боєприпасів.

NHK проаналізувало зображення, зроблене поруч з Донецькою областю в Україні, і встановило збіг обличчя на 80% зовнішності інженера, який супроводжував Кіма на заводі з виробництва мобільних ракетних установок.

Цей інженер з КНДР, як вважається, підтримує запуски північнокорейських озброєнь на Україні й шукає нові технології. Крім того, Північна Корея бере участь у російському вторгненні в Україну, як зазначає видання.

США також стурбовані можливою участю тисяч північнокорейських військових на боці Росії, але наразі не мають незалежного підтвердження цих даних.

Південна Корея вважає відправлення військ КНДР до України серйозною загрозою для безпеки міжнародного співтовариства, зазначається в статті. Також, начальник розвідки Кирило Буданов розповів, що близько 11 тис. північнокорейських піхотинців знаходяться на сході Росії і готуються до участі в бойових діях в Україні.

Читайте також