"Їх стане більше": Зеленський закликав українців готуватися до ударів РФ по Україні

Українці мають усвідомити, що з наближенням зими російських ударів стане більше. Ці удари будуть направлені як на обʼєкти генерації, так і на енергетичну мережу.

Президент Володимир Зеленський зазначив це у своєму вечірньому зверненні, яке відбулося на 599-й день війни.

Зеленський повідомив, що в даний час Україна посилює системи протиповітряної оборони і веде переговори з партнерами з Заходу щодо застосування нових заходів для захисту, які раніше не використовувалися.

INKORR - будь ласка, підписуйтесь на наш телеграм канал новостей.

Президент підкреслив, що успіх залежатиме також від готовності місцевої влади, енергетичних компаній та операторів зв'язку.

"Кожен повинен виконати свою частину захисної роботи, щоб російський терор цієї зими не зупинив Україну. Так само як на полі бою, в усіх сферах ми маємо бути максимально стійкими та міцними", - наголосив глава держави.

Зеленський також повідомив про нові зустрічі та переговори з партнерами з метою посилення України та нашого захисту.

"Ми будемо працювати над активнішою відбудовою в Україні. Ми готуємося до нових кроків, щоб у сучасній безпековій ситуації світу Україна продовжувала бути на високому рівні уваги", - підкреслив президент.

Наступний опалювальний сезон матиме свої виклики, але українські енергетики були краще підготовлені до можливого повторення російського ракетного терору.

Оператори систем розподілу мають графіки відключень, якщо атаки з боку Росії і пошкодження досягнуть такого рівня, що потребуватиме впровадження цих графіків. Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук під час телемарафону.

Вона також повідомила, що зараз проводяться необхідні заходи для покращення підготовленості до наступного опалювального сезону.

Читайте також: