Ілон Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим

Компанія Neuralink планує розробити нейрочіп для сліпих

Компанія Neuralink, заснована Ілоном Маском, планує створити нейрочіп, який допоможе сліпим людям бачити. Про це повідомляє The Independent.

«Зараз зір буде дуже слабкий, схожий на графіку відеоігор Nintendo, але в майбутньому він може перевищити можливості зору людини», - розповів Маск.

Проєкт назвали Blindsight. Відомо, що нейрочіпи вже успішно протестували на сліпих мавпах, при цьому жодна з них не постраждала від пристрою Neuralink.

Перша людина успішно отримала імплант нейрочіпа

Маск раніше оголосив про те, що перша людина успішно отримала імплант нейрочіпа від Neuralink. Пацієнт показує добрі результати та ознаки активності нейронів після процедури.

Маск: майбутні війни будуть війнами безпілотників

Відомий підприємець також заявив, що майбутні війни будуть війнами безпілотників. Він наголосив на важливості рівноваги між кількістю вбитих та кількістю бойових одиниць і закликав не приділяти занадто багато уваги тільки одному аспекту цих конфліктів.

Маск підтримав ідею проведення мирного саміту в Україні

Ілон Маск також підтримав ідею президента України Володимира Зеленського щодо проведення мирного саміту високого рівня. Він висловив сподівання, що така зустріч відбудеться незабаром.