Ілон Маск прилетів в Ізраїль після антисемітського скандалу

Відомий американський підприємець та винахідник Ілон Маск відправився до Ізраїлю 27 листопада. Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу зіустрівся з Маском і разом вони відвідали кібуц Кфар-Аза, який постраждав від нападу ХАМАСу.

За повідомленням Офісу Нетаньягу, американський підприємець дізнався про жахливу різанину в кібуці від голови ради Шаар-ха-Негев та представника ЦАХАЛу. Маск зустрівся з родиною Лібштейнів, яка розповіла йому про героїчний поступок їхного загиблого сина. Також він відвідав сім'ю Ітамарі, де дізнався про вивізну долю чотирирічної дівчинки, що вдалося її виграти з рук бойовиків.

Під час візиту влада Ізраїлю намагається звернути увагу Маска на ситуацію заручників, яких утримують в Газі, та обговорити проблему антисемітизму. Варто зазначити, що візит Маска відбувається в той період, коли триває чотириденне перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС у Газі.

Слід згадати, що Ілон Маск потрапив у скандал через свої висловлювання про євреїв в соціальній мережі Twitter. Це призвело до того, що кілька всесвітньо відомих компаній припинили рекламну діяльність на платформі. Маск відверто висловив своє ставлення до антисемітизму, наголосивши, що він проти будь-якої ненависті та конфлікту.