Імпічмент президентки Грузії Саломе Зурабішвілі: Конституційний суд оголосив рішення

Конституційний суд Грузії вирішив щодо процедури імпічменту президента Саломе Зурабішвілі. Судді встановили, що вона здійснила поїздку до Європи з порушенням конституційних норм країни. Шість з дев'яти суддів проголосували за таке рішення. Згідно з повідомленням "Грузія online", "Конституційний суд заявив про порушення Конституції президентом Грузії Саломе Зурабішвілі".

Зголошення про імпічмент було подане до Конституційного суду Грузії партією "Грузинська мрія", яка є партією влади. Журналісти повідомляють, що суд розглядав це питання протягом трьох днів.

Мераб Турава, голова Конституційного суду, наголосив, що президент Грузії порушив підпункт "а" 1 пункту 52 статті Конституції, здійснивши офіційні зустрічі за кордоном без згоди уряду. Судді встановили, що це є порушенням Конституції.

Питання про імпічмент президента буде розглядатися парламентом Грузії. Для того, щоб Зурабішвілі пішла у відставку, потрібно отримати голоси 100 депутатів.

  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Лідер партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе оголосив про початок процедури імпічменту проти президентки Зурабішвілі. Він зазначив, що причиною є офіційні зустрічі, які президентка проводила за кордоном без дозволу уряду. Однак він підкреслив, що без підтримки опозиції цей процес може бути безперспективним.