Індія затримала вербувальників найманців на війну проти України

Індійські правоохоронці виявили та заарештували чотирьох осіб, які займались вербуванням найманців для війни проти України та зловживали довірою людей, щоб залучити їх на фронт. Про це повідомляє Центральне бюро розслідувань Індії.

За даними слідства, четверо чоловіків діяли у співробітництві для набору нових військовослужбовців для Росії. Крім того, вони були причетні до міжнародної торгівлі людьми.

Зловмисники займались вербуванням людей та прокладали організаційні шляхи для їхнього транспортування на фронт. Один з учасників злочинної групи працював перекладачем в Росії та був ключовим співробітником мережі вербування індійських чоловіків.

Інший співробітник організації надавав допомогу найманим людям у отриманні віз до індійського Ченная, а також бронював авіаквитки для їх перельотів до Росії. Ще двоє чоловіків вербували громадян протекторатів Керала та Тамілнаду, що знаходяться на півдні країни.

Усього злочинці відправили на фронт близько 35 індійських чоловіків, з яких двоє вже загинули на боці Росії. Родичі загиблих повідомили в коментарі Reuters, що їхні близькі вирушили на територію Росії з надією отримати посади "помічників".

МЗС Індії заявило, що кожен випадок викраденого вербування обговорюється з Росією. У той же час російські представники не відповіли на запитання журналістів щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України розсекретило інформацію про те, яких найманців набирає держава-агресор для війни в Україні. Росія завербовує найманців у Сирії для участі в бойових діях проти України.

Як повідомлялося, Росія розпочала набір іноземних воїнів для війни проти України, щоб уникнути внутрішньої мобілізації перед президентськими виборами 2024 року.

До речі, Росія завербувала близько 15 тисяч жителів Непалу до своєї армії, запропонувавши їм за службу 2 тисячі доларів.