Ініціатор листа нобелівських лауреатів на підтримку України дав пораду українцям

Україна повинна стати сучасною демократичною державою, до якої захочуть повернутися українці, що емігрували до США чи Європи. Це буде перемога України. Наразі важливо не зосереджуватись на питанні територіальних поступок для припинення війни, оскільки це розсварить українців. Про це заявив ініціатор листа нобелівських лауреатів на підтримку України, російсько-американський хімік, професор фармацевтичного факультету, директор Центру нанотехнологій у доставці ліків і співдиректор Каролінського інституту наномедицини при Університеті Північної Кароліни в Чапел-Хілл Олександр Кабанов.

Вчений вважає, що фокусування на цьому питанні призведе до непорозумінь. За його словами, це призведе до конфліктів і зупинить прогрес. Україна повинна спочатку визначити, що це означає перемога для неї. Для Кабанова, це означає вихід на межу 2014 року і визнання територіальної цілісності до 2022 року.

Крім того, професор підкреслює, що цих перемог буде недостатньо. Важливо, щоб Україна стала сучасною демократичною державою, до якої захочуть повернутися емігранти. Також потрібно створити умови для розвитку бізнесу і науки. Для цього необхідні незабаром прийняття закону про додаткове фінансування національної безпеки включно з допомогою Україні.

Міністр оборони США Остін також наголосив, що Україна може перемогти війну, розпочату Росією. Однак для цього потрібно негайно прийняти законопроєкт про фінансування національної безпеки, який включає допомогу Україні. Він також висловив думку, що атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки.