Instagram почав тестувати нову несподівану функцію

Instagram почав тестувати нову функцію, яка дає можливість створювати опитування в коментарях до ваших публікацій. Це нововведення поки не доступне для всієї аудиторії Instagram, але воно стане стандартним для всіх облікових записів незабаром. Опитування можна буде додавати під коментарями як до звичайних публікацій у стрічці, так і до Reels. Для цього потрібно натиснути на наліпку голосування, написати текст опитування і додати варіанти відповіді. В цілому, алгоритм дій точно такий же, як при проведенні опитування в "Історіях".

Поки невизначено, як довго опитування залишатимуться відкритими після публікації і чи буде можливість встановити конкретні часові рамки для їх голосування, як у Twitter. Instagram активно працює над тим, щоб зробити свій розділ коментарів більш інтерактивним. У соцмережу додали можливість публікувати GIF-файли в коментарях, а також тестуються варіанти більш персоналізованого досвіду роботи з "Історіями".

Власник Twitter Ілон Маск спростував інформацію від видання The Bussiness Insider про нібито відхід соціальної мережі з Європи через новий цифровий закон DSA. Про це Маск повідомив у Twitter. Закон DSA (Digital Services Act) зобов'язує найбільші інтернет-платформи, серед іншого, послідовно й оперативно протидіяти розпалюванню ненависті.