Інтеграція українських біженців: у Молдові з'являться спеціальні підрозділи

У Молдові почали працювати фахівці з інтеграції біженців з України

У меріях 14 населених пунктів Молдови з'явилися спеціалісти, які будуть займатися соціальною інтеграцією біженців з України. Цю інформацію повідомили у пресслужбі делегації Європейського Союзу в Молдові. Фінансування на цю ініціативу надається ЄС та ПРООН.

Фахівці почали свою роботу у містах Бєльці, Кагулі, Унгені та інших. Згодом Конгрес місцевої влади Молдови розробить рекомендації щодо створення подібних підрозділів у інших населених пунктах.

Більше 958 тисяч біженців прийняла Молдова

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, з початку війни Молдова прийняла понад 958 тисяч українців. Наразі в країні перебувають 113 тисяч громадян України. Понад 200 українських підприємців, які отримали статус біженців, зареєстрували свої компанії в Молдові.

Більшість громадян України працюють у Кишиневі

За даними Національного агентства зайнятості населення Молдови, з березня 2022 року по сьогоднішній день вже 1292 громадяни України отримали роботу. Зокрема, більшість з них працюють у Кишиневі (988), Гагаузії (52) та Бєльцях (61).

Також було повідомлено, що у парламенті Молдови відбулася виставка дитячих малюнків "Формула миру у творчості дітей України та світу".

Глава Генштабу Румунії закликав бути готовими до російської загрози

Глава Генштабу Румунії Влад Георгіце заявив, що Росія може напасти на Молдову, якщо переможе війну проти України. Він закликав прийняти заходи щодо будь-якої можливої загрози від Росії.