Інтенсивність боїв збільшилась ще на одному напрямку фронту

Бойові дії на фронті посилилися
Бойові дії на фронті посилилися

За даними російського військового командування, Придніпровський напрямок є важливим для Кремля, тому звідти менше військових перекидаються в Курську область.

Останнім часом на цій ділянці фронту збільшилася інтенсивність боїв, повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

За його словами, російські окупанти виводять частину своїх підрозділів з Запорізької області, щоб перекинути їх в Курську область. Тим самим ситуація на Роботинському плацдармі залишається без змін, ворог не досягає успіхів.

"На Придніпровському напрямку інтенсивність боїв стала вищою. Звідти менше підрозділів перекидається в Курську область, тому росіяни вважають цей напрямок пріоритетним. Вони сподіваються захопити Дніпро, який захищає їх з одного боку, а з іншого вони намагаються утримати тимчасово окуповану частину Херсонської області, оскільки ми розуміємо, що далі. І далі - Крим", - підкреслив Братчук.

Він також пояснив, що російські окупанти проводять штурмові дії на сході від Кринки та на придніпровських островах.

"Є добра новина: нам вдалося знищити, хоч і невеликий, але склад зберігання човнів, на яких ворог проводить бойові операції на Дніпрі. Йде боротьба у повітрі, йде контрбатарейна боротьба. Інтенсивність боїв стала вищою, ніж на Роботинському напрямку, хоча вже було навпаки", - додав речник добровольчої армії.

Читайте також