«Інвалідний» скандал. Головний прокурор Хмельниччини звільнився, але «по-хитрому»

Головний прокурор, звільнення, інвалідний скандал
Головний прокурор, звільнення, інвалідний скандал

Звільнення прокурора Хмельниччини після скандалу з оформленням довідок про інвалідність

Увечері 17 жовтня Офіс генпрокурора повідомив про звільнення Олексія Олійника з посади керівника прокуратури Хмельницької області. Головний прокурор Хмельниччини втратив крісло після скандалу з масовим оформленням довідок про інвалідність його підлеглими. Зокрема, йшлося про 50 прокурорів разом із самим Олійником.

Зазвичай звільняють з адмінпосади, щоб сховати особу на час скандалу. Наступним кроком мало б бути звільнення з посади прокурора, а його немає", - зазначає джерело "Главкома.

За інформацією від джерел у середовищі прокурорів, кадрове рішення щодо усунення прокурора Хмельниччини було зроблене з міркувань вигоди. Його звільнили з адміністративної посади, так що Олійник продовжить працювати в органах прокуратури.

Прокурор Олійник заперечив звинувачення і заявив, що має проблеми із здоров'ям та отримав інвалідність задовго до призначення на посаду. Він також вказав, що багато інших працівників прокуратури мають інвалідність, і законодавство не забороняє працювати з інвалідністю в прокуратурі.

Нагадаємо, що корупційна схема з оформленням довідок про інвалідність була розкрита у Хмельницькій області. В цьому скандалі була залучена також керівниця обласної МСЕК Тетяна Крупа, яка на даний час перебуває під слідством.

Генеральний прокурор України підписав наказ про проведення службового розслідування щодо оформлення інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Читайте також:

  • Пів сотні прокурорів-інвалідів на Хмельниччині. Аномалія та її наслідки
  • Слідство знайшло у голови хмельницького МСЕК мільйони у польських банках
  • Крупна династія. Тетяна, Володимир та син їхній Олександр

Читайте також