Іран може атакувати Ізраїль найближчим часом: яка зброя може бути використана

Іран готується до нападу на Ізраїль

За інформацією американських чиновників, пряма атака Ірану на Ізраїль може статися найближчим часом. Причиною атаки може бути удар, який Ізраїль завдав Ірану два тижні тому і в результаті якого загинули сім іранських офіцерів.

За даними CBS News, очікується, що атака включатиме багато безпілотників і ракет і буде спрямована на військові об'єкти в Ізраїлі. Інформатори стверджують, що захиститися від такого нападу буде складно, і хоча іранські лідери можуть вирішити призначити менш масштабну атаку, вони неодмінно здійснять реталіацію.

Тегеран публічно не повідомив, як і коли він відкриє вогонь у відповідь — тому незрозуміло, як далеко зайдуть іранські лідери, однак якщо вони вирішать здійснити прямий напад на Ізраїль, є побоювання, що це може перетворити війну Ізраїлю проти ХАМАС у набагато ширший регіональний конфлікт.

У зв'язку з цим Ізраїль перейшов у стан підвищеної готовності. За словами речника Армії оборони Ізраїлю контрадмірала Даніеля Хагарі, військові готові до будь-яких сценаріїв і тримають ситуацію під контролем.

На доказ намірів Ірану загострити ситуацію на Близькому Сході і припинити ховатися за проксі, голова Центрального командування США генерал Майкл Курілла прибув до Ізраїлю.