Іран може атакувати Ізраїль найближчим часом: яка зброя може бути використана

Пряма атака Ірану на Ізраїль може початися вже за кілька годин.

Про це повідомляє CBS News з посиланням на американських чиновників.

У матеріалі зазначається, що напад може бути здійснено у відповідь на удар Ізраїлю, завданий майже два тижні тому, в результаті якого загинули сім іранських офіцерів.

Два американських чиновники повідомили CBS, що вже в п’ятницю, 12 квітня, очікується велика іранська атака на Ізраїль, яка, можливо, включатиме понад 100 безпілотників і десятки ракет, націлених на військові об'єкти всередині країни.

Чиновники заявили, що ізраїльтянам буде складно захиститися від нападу такого масштабу, і хоча вони допускають, що іранці можуть вдатися до менш масштабної атаки, щоб уникнути драматичної ескалації, їхня відплата, на їхню думку, неминуча.

Зазначається, що Тегеран публічно не повідомив, як і коли він відкриє вогонь у відповідь — тому незрозуміло, як далеко зайдуть іранські лідери, однак якщо вони вирішать здійснити прямий напад на Ізраїль, є побоювання, що це може перетворити війну Ізраїлю проти ХАМАС у набагато ширший регіональний конфлікт.

Також стало відомо, що Ізраїль перейшов у стан підвищеної готовності через небезпеку з боку Ірану.

За словами речника Армії оборони Ізраїлю контрадмірала Даніеля Хагарі, військові готові до будь-яких сценаріїв та постійно оцінюють ситуацію.

Також він зазначив, що до Ізраїлю прибув голова Центрального командування США генерал Майкл Курілла.

"Наші стратегічні стосунки зі збройними силами США міцні й тісні. Атака з території Ірану була б явним доказом намірів Ірану загострити ситуацію на Близькому Сході та припинити ховатися за проксі", - зазначив речник.