Іран намагається підірвати позицію Трампа напередодні виборів — розвідка США

Іран спліткує Трампа перед виборами
Іран спліткує Трампа перед виборами

Іран працює над викликом суспільного розбрату у США, - розвідка

Іран застосовує заходи, щоб спровокувати суспільний розбрат в Сполучених Штатах та підірвати прагнення Дональда Трампа повернутися до Білого дому, повідомляють представники американської розвідки.

На брифінгу, який влаштували Офіс директора національної розвідки, ФБР і Міністерство внутрішньої безпеки для журналістів, офіційні особи натякали на опозицію Тегерана до Трампа, хоча не зробили прямого заявлення про це. Один з високопоставлених посадовців заявив, що Іран швидше відновлює свою позицію, яку він займав у 2020 році, і додає, що його лідери, схоже, мотивовані бажанням "уникнути результату, який, на їхню думку, призведе до збільшення напруженості у відносинах зі США", повідомляє The Washington Post.

Іран також користується широкою мережею пропагандистських штабів для поширення дезінформації і активно посилює напруженість у відносинах з Ізраїлем у зв'язку з конфліктом у Газі, заявив посадовець.

Крім того, деякі з основних агентів впливу Ірану діють під егідою Корпусу вартових ісламської революції, яка є військовою організацією з розвідувальним і кібернетичним персоналом і має прямий зв'язок з верховним лідером країни, зазначив посадовець.

З огляду на останнє рішення Байдена вийти з переговорів, "ще занадто рано" оцінювати, чи буде Іран активно підтримувати можливого опонента Трампа, заявив один з посадовців. У 2020 році Тегеран намагався підірвати перспективи переобрання Трампа, але активно не підтримував жодного конкурента.

Джерело: ZN.UA

Читайте також