Іран розпочав будівництво нового ядерного реактора

Іран розпочав будівництво четвертого ядерного реактора

Голова Організації з атомної енергії Ірану Мохаммад Есламі повідомив, що Іран розпочав будівництво фундаменту для свого четвертого ядерного реактора в місті Ісфахан. Розпочато другий етап проєкту, залито бетон для фундаменту. Реактор будується для створення потужного джерела нейтронів з високим потоком нейтронів для різноманітних застосувань.

Міжнародне агентство з атомної енергії назвало центр ядерних досліджень в Ісфахані одним із об'єктів, присвячених навчальним цілям. Центр використовується Іраном для надання допомоги іранським академічним центрам та навчання людей.

Іран почав будівництво вже четвертого ядерного реактора

Нагадаємо, США здійснили авіаудари по об'єктах, пов'язаних з Іраном, в Іраку та Сирії. Атаки були спрямовані на понад 85 цілей і включали високоточні боєприпаси. Президент США Джо Байден оголосив початок військової операції у відповідь на атаку бази у Йорданії, що призвела до загибелі трьох американських військовослужбовців.

Утім, Іран також заявив про успішний запуск трьох супутників у космос, що створює побоювання щодо регіонального конфлікту на Близькому Сході.