Іран створить держорган, який слідкуватиме за носінням хіджабу

Іран створив нову правоохоронну структуру для контролю за дотриманням дрес-коду

Командувач сил іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) у Тегерані Хасан Хасанзаде оголосив про створення нової правоохоронної структури для забезпечення дотримання суворого дрес-коду для жінок. Про це повідомляє Радіо Фарда.

Рішення було прийнято у зв'язку зі зростанням числа нападів іранських поліціянтів на жінок через їхній "неправильний зовнішній вигляд" в рамках операції "Нур".

Міністр внутрішніх справ Ірану Ахмад Вахіді зазначив, що такі рішення приймаються в межах закону, оскільки носіння хіджабу є одним із основних принципів іранської ідентичності і шаріату.

За своїми діями влада Тегерану розв'язала повномасштабну війну проти всіх жінок на всіх вулицях країни.

Проісламські сили в Ірані виступили проти такого рішення. Одна з ув'язнених правозахисниць Наргес Мохаммаді заявила, що влада Тегерану веде війну проти всіх жінок країни.

Деякі законодавці висловили сумнів щодо доцільності такого рішення, враховуючи загострення військових протистоянь у країні.

Раніше було оголошено, що Іран стане головою форуму ООН з прав людини.

До слова, Іран, Росія, Китай і Північна Корея спільно перебувають у блоку авторитарних режимів, які об'єднує відчай, а не ідеологія.