Іран тимчасово закриває повітряний простір для єгипетських літаків

Іран закриває повітряний простір для Єгипту
Іран закриває повітряний простір для Єгипту

Іран закликав єгипетські авіакомпанії уникати свого повітряного простору через військові навчання

Іран звернувся до Єгипту з проханням до єгипетських авіакомпаній уникати його повітряного простору протягом трьох годин зранку 8 серпня через проведення військових навчань. Міністерство цивільної авіації Єгипту підтвердило заборону, але представник Ірану спростував цю інформацію. Про це повідомляє AP.

Протягом 3 годин у четвер Єгипет може не використовувати повітряний простір Ірану. Тегеран пояснив це проведенням військових навчань.

Міністерство цивільної авіації Єгипту інформує про заборону відвідування повітряного простору Ірану з 4:30 до 7:30 ранку, але час заборони наразі точно не відомий.

Попередження Ірану також відноситься до трьох годин раніше у середу.

Глава міжнародного аеропорту Ірану у Тегерані оприлюднив заяву, що попередження не використовувати повітряний простір західного Ірану є недостовірною інформацією, але неясно, чи стосується це всієї країни.

Слід зазначити, що адміністрація Байдена активно веде дипломатичні переговори з Іраном в надії на перегляд його позиції стосовно можливої атаки на Ізраїль. Це особливо актуально після вбивства лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії, яке відбулося в його гостьовому будинку у Тегерані, ймовірно в результаті вибуху бомби, керованої здалеку.

На підготовку до можливої війни з Ізраїлем Іран також звернувся до Росії з проханням поставити передові системи протиповітряної оборони. Кремль погодився і вже розпочав постачання сучасних радарів і засобів протиповітряної оборони.

Читайте також