Іспанія почала процедуру зі скасування кориди

Іспанія скасовує національну премію з кориди

Міністерство культури Іспанії оголосило про скасування цьогорічної національної премії з кориди і розпочало процедуру її остаточного анулювання. Ця нагорода, яка була введена в 2013 році та складала 30 тис. євро, більше не буде вручатися. Про це повідомляє видання El País.

Міністр культури Іспанії Ернест Уртасун виступав проти кориди, осуджуючи жорстоке поводження з тваринами, і цього року міністерство не обрав жодного представника кориди для вручення медалі "За заслуги в образотворчому мистецтві". Його рішення було скритиковано з боку представників кориди та правих партій.

Останнім часом корида стала менш популярною в Іспанії. За даними Мінкультури, лише 1,9% іспанців відвідували шоу або свято кориди в період з 2021 по 2022 рік. Це також призвело до протистояння з тими, хто займається коридою.

Президент Фонду Торо де Лідія (FTL) Віторіно Мартіна заявив, що Ернест Уртасун не виконує своїх обов'язків і застосовує дискримінаційний підхід проти кориди з ідеологічних міркувань. Фонд розгляне можливість вжиття заходів проти присудження винагороди переможцям кориди у 2024 році.

За опитуванням BBVA Foundation 2022 року, рейтинг використання тварин у шоу кориди серед іспанців становив 1,9. Кількість боїв биків в Іспанії зменшилась з 3651 у 2007 році до 1546 у 2022 році. У деяких регіонах, таких як Канарські острови чи Каталонія, бої биків вже не проводяться.

Таким чином, рішення влади щодо скасування національної премії з кориди викликало супротив з боку людей, які підтримують цю традицію. Тим не менш, це рішення відображає зміну у суспільному уявленні про етичне поводження з тваринами.

Крім того, Іспанія також прийняла рішення боротися з масовим та неконтрольованим туризмом, забороняючи розміщення пляжних барів та готелів першої лінії за допомогою "зеленої повістки".