«Історія Ліззі»: міні-серіал за улюбленим романом Стівена Кінга

Вдова письменника-фантаста Ліззі завзято охороняє останні рукописи чоловіка. Зв'язок із чоловіком не переривається навіть після смерті. Ліззі блукає в лабіринтах його свідомості, намагаючись розплутати клубок таємниць та кошмарів.

Адаптацію сценарію виконав сам письменник Стівен Кінг, оскільки серіал знятий за його однойменним бестселером і улюбленим романом.

Оповідання складне та багатопланове. Його майже неможливо віднести до якогось певного жанру. Частина з романтичними спогадами за жанром ближча до мелодрами. Переслідування вдови письменника Ліззі фанатом книг її чоловіка та дивним професором – більше скидаються на трилер. Посмертні стосунки жінки та її чоловіка – виглядають лячно, похмуро і тягнуть у світ надприродного. У якийсь момент Ліззі розуміє, що фантастичний острів, який описував її чоловік – існує насправді, і вона може потрапити на нього. Жінка сподівається, що, потрапивши на острів, зможе розгадати таємницю, яку чоловік забрав із собою.

Стівен Кінг називає цей роман багато в чому автобіографічним. У ньому багато особистих моментів участі дружини письменника у творчості. Невипадково книга присвячена Табіт Кінг.

У головній ролі знялася голлівудська актриса та громадська діячка Джуліанна Мур.

Серіал візуально бездоганний. У ньому багато посилань до живопису прерафаелітів.