Історія розвитку вапорайзерів для паління трави

Історія розвитку вапорайзерів для паління трави
Історія розвитку вапорайзерів для паління трави

Кожен, хто любить відпочивати вдома, має придбати якісний настільний вапорайзер. Він дозволить вам насолоджуватися палінням трав, але набагато здоровішим способом. Пристрій м'яко нагріває курильні суміші, після чого вони випаровуються, утворюючи бездимний пар без запаху, який легший для ваших легень. Але і для любителів покурити на відкритому повітрі та в дорозі також з'явилися пристрої для безпечного вилучення пари з активними речовинами, це портативні вапорайзери.

Історія розвитку вапорайзерів

Перші моделі вапорайзерів з'явилися у 90-х роках 20 століття. З того часу пристрої трохи змінилися, насамперед технологічно, але їх функції залишилися незмінними, вони дозволяють витягувати пару з сухих трав, олій, паст та інших субстанцій у рекреаційних, а також медичних цілях. Перші моделі являли собою скляну колбу та каміння, яке нагрівалося до температури близько 200 °C. Саме така температура дозволяє випаровувати активні речовини з трав, при цьому не виникає горіння та не виникає дим. Перший вапоразер був настільним, тоді технологічно був можливості виробляти компактні портативні моделі. Така можливість з'явилася пізніше, тоді як і з'явилися перші електронні цигарки.

Розвиток вапорайзерів протягом кількох десятиліть породив кілька типів цих пристроїв. Девайси поділяються на такі великі групи:

  • Конвекційні. Камера влаштована так, що через поміщену в неї суміш проходить потік гарячого повітря, які забирає з собою ефірні олії та інші активні речовини.
  • Кондукційні. В цьому випадку нагрівається не повітря, а поверхня камери, де міститься суміш. Цей тип менш популярний через ризик пригорання суміші до металевої поверхні камери.
  • Лампові. Це найсучасніші, найдорожчі та унікальні пристрої. Як правило, такі пристрої збираються вручну невеликими тиражами. З назви цих пристроїв зрозуміло, що нагрівання здійснюється за допомогою лампи переважно галогенової.
  • Індукційні. Як і у випадку з ламповими пристроями, трапляються досить рідко, обмеженими партіями. Нагрівання здійснюється за допомогою змінного струму, а також індукційної котушки.

Основні принципи роботи вапорайзерів

Вапорайзери, на відміну від традиційних способів паління, не нагріваються і згоряють, а рівномірно нагріваються до певної температури. Тому всі речовини можуть випаровуватись рівномірно. Виробники стверджують, що цей метод мінімально шкідливий для організму, зберігаючи своє початкове призначення. Температура при нагріванні вапорайзером значно нижча, ніж при запаленні при звичайному курінні. Тому випаровуються легкі матеріали, а важкі та шкідливі залишаються у суміші та не потрапляють в організм людини.

Переваги та недоліки вапорайзерів для паління трави

  • Залежно від типу вапорайзера, його функціонал може містити свої переваги або недоліки для куріння трави.Але загалом їх можна звести до таких пунктів:
  • Більше рівномірне нагрівання порівняно з класичним палінням.
  • Довший процес паління.
  • Чистіший смак.
  • Висока ефективність випаровування саме активних речовин.
  • Знижена концентрація шкідливих речовин внаслідок зниження температури випаровування.

Висновок

Використання вапорайзерів для випаровування трави набагато безпечніше та екологічніше, ніж традиційне паління. Такий пристрій не з дешевих, але він виведе вас на новий рівень споживання трави.