Історії зірок, які подолали життєві труднощі та досягли успіху

Негаразди й жорсткі виклики легко можуть призвести до відчаю, пригнічення. Іноді саме в найважчі часи ми відкриваємо свої найбільші сили та здібності.

Про історії людей, які подолали, здавалося б, нездоланні перешкоди й при цьому досягли неймовірного успіху, що позитивно вплинуло на світ, пише Listverse.

Стівен Гокінг

Стівен Гокінг геніальний фізик, космолог і письменник, який, попри непереборні труднощі, зробив революційний внесок у наше розуміння Всесвіту. Народився Гокінг у 1942 році в Англії. У 21 рік у нього виявили рідкісне і виснажливе захворювання рухових нейронів.

Він був майже повністю паралізований, не міг самостійно пересуватися та навіть говорити без комп'ютерного синтезатора голосу. При цьому Гокінг став одним з найвідоміших і найвпливовіших вчених нашого часу.

Він обіймав престижну посаду Лукасівського професора математики в Кембриджському університеті, яку раніше мав Ісаак Ньютон.

Революційні роботи Гокінга в галузі космології, зокрема теорії про чорні діри й природу часу, принесли йому незліченну кількість нагород і почестей. Гокінг був плідним автором, опублікувавши багато книг, серед яких і "Коротку історію часу". Він надихнув незліченну кількість людей по всьому світу своїм інтелектом, наполегливістю і видатними досягненнями попри будь-які труднощі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Джим Керрі

Джим Керрі комік і актор, один із найуспішніших артистів свого покоління. Народився в Канаді в 1962, виріс у скрутному фінансовому становищі, тож часто працював на випадкових роботах, щоб годувати родину. Відкрив у собі комедійний талант в юному віці та почав виступати в місцевих клубах.

Прорив стався на початку 1990-х, коли Керрі отримав роль у популярному скетчі "У яскравих барвах" (In Living Color). Далі знявся у низці успішних фільмів, серед яких "Ейс Вентура", "Домашній детектив", "Маска", "Тупий і ще тупіший" тощо. Але його професійний успіх не означав життя без болю.

Керрі мав серйозні особисті труднощі, враховуючи боротьбу з депресією та втрату кількох близьких. Зараз він відкрито розповідає про свою боротьбу і використовує платформу для підвищення обізнаності людей про проблеми психічного здоров'я та важливість звернення по допомогу, коли це необхідно.

Нельсон Мандела

Нельсон Мандела був революційним лідером, який подолав дуже багато труднощів, щоб стати однією з найбільш знакових постатей в сучасній історії. У 1918 Мандела народився в Південній Африці.

Він був затятим противником апартеїду расової сегрегації, яка існувала в його країні протягом десятиліть. Заарештований у 1962, Мандела провів наступні 27 років у в'язниці, часто в суворих і нелюдських умовах. Та попри все, Мандела не відмовився від боротьби за справедливість і рівність.

Він вийшов з в'язниці в 1990 як потужний символ руху проти апартеїду і далі невтомно працював, щоб покласти край дискримінаційній системі. У 1993 році Мандела отримав Нобелівську премію, а у 1994 став першим темношкірим президентом Південної Африки, що й ознаменувало кінець апартеїду й нову еру демократії у країні.

Популярні актори у фільмах часто постають відважними героями, які нічого не бояться. Тим часом співаки на сцені виконують найрізноманітніші трюки, аби здивувати своїх фанів. Утім, у реальному житті знаменитості мають різні фобії, а часом навіть дивні. У голлівудського актора, Орландо Блума,поркуфобія, він панічно боїться свиней. Це стало відомо випадково під час роботи над стрічкою "Царство небесне".