Історик назвав три найбільші загрози для світу

Історик назвав три найбільші загрози для світу

Історик Ярослав Грицак розповів, що наразі у світі існує три найбільші загрози - війна між Росією та Україною, конфлікт між Палестиною та Ізраїлем та можливий наступ Китаю на Тайвань. Про це він заявив у співбесіді з LIGA.net.

Грицак зазначив, що основне питання - чи ці три загрози об'єднаються в одну.

Якщо вони об'єднаються, то ми стикаємося з загрозою Третьої світової війни. Усі ці конфлікти є етапом великих змін, які відбулися у світі за останніх 10-20 років. Спочатку, дуже стрімке зростання населення, зокрема на Півдні, що призвело до зубожіння. Також було масове міграційне рухання на Захід, що створює численні проблеми. І друге - зменшення ресурсів. Завдяки цьому з'являються групи людей, які відчувають загрозу та незадоволеність. Я вважаю, що результатом цих загроз було поява масових рухів у 2010-тих роках, таких як Арабська весна та Євромайдан... Всі ці революційні події стали попередниками десятиліття воєн

Раніше Ярослав Грицак, історик, який два роки воює на передовій, дав пораду новачкам в армії.

Також військовий експерт та майор Збройних сил України Олексій Гетьман вважає, що війна в Україні триватиме ще декілька років, але ЗСУ зможуть поступово отримати ініціативу на фронті до вересня-жовтня 2024 року.

Командир 3-ї окремої штурмової бригади Андрій Білецький пояснив, що для нього перемога в цій війні буде виявлятися у тривалому відсутності готовності Росії до продовження бойових дій проти України.

Читайте також: