ISW: Армія РФ значно активізувала наступ на Вугледар

Армія РФ наступає на Вугледар
Армія РФ наступає на Вугледар

Армія РФ зробила значні успіхи у наступальних операціях під Вугледаром, на захід від Донецька, повідомили в Інституті вивчення війни. Це стало результатом координованих дій з південного флангу, з метою посилення тиску на українські сили в Донецькій області і створення сприятливих умов для подальшого просування. Зокрема, російські війська спрямовуються до траси Н-15 (Донецьк - Запоріжжя) і вздовж неї.

Експерти вважають, що ця активізація армії РФ під Вугледаром не означає зниження темпів наступальних операцій в інших частинах Донецької області.

За свідченнями української повітряно-десантної бригади, відеозапис якої опублікували 4 вересня, українські сили відбили російську атаку поблизу Костянтинівки. Противник використовував танки і бойові броньовані машини. Це свідчить про те, що російські війська намагаються провести взаємопідсилюючі наступальні операції на південному фланзі Покровського напрямку, на захід від Донецька, вздовж автодороги 0-0532 та під Вугледаром. Схоже, російському командуванню потрібно захопити Курахове і Вугледар, щоб отримати тактичні переваги до траси Н-15.

Аналітики зауважують, що Росія намагається закріпити українські сили в західній частині Донецької області і не допустити їх переміщення для посилення оборони Покровська. Однак, російська армія не зможе утримувати ініціативу на всій території Східної України тривалий час, особливо з постійним тиском, який викликали операції на Донецькій і Курській областях. Передбачається, що російські наступальні операції досягнуть піку раніше, ніж планує командування країни.

Джерело: Українська правда

Читайте також