ISW: Кремль створює умови для початку гібридної операції в Молдові

Кремль створює інформаційні умови для гібридної операції в Молдові

Інститут вивчення війни заявив, що Кремль створює інформаційні умови для гібридної операції в Молдові з метою дестабілізації країни і запобігання її інтеграції в Захід. Про це повідомляє Українська правда.

Аналітики інституту підкреслюють, що терміни початку операції ще не визначені. Однак, за їхніми словами, кремлівські чиновники та рупори активно працюють над створенням інформаційного простору для виправдання можливого втручання Росії в Молдову.

ISW продовжує оцінювати, що кремлівські чиновники та рупори намагаються створити інформаційні умови для виправдання можливих зусиль Росії з дестабілізації Молдови та запобігання її інтеграції в Захід, і той факт, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров продовжив ці наративи і додав додаткові звинувачення - свідчить про те, що Кремль організовує ширші зусилля в інформаційному просторі.

Раніше представники Міністерства закордонних справ Росії звинуватили молдовську владу в економічному удушенні Придністров'я, заперечили дипломатичне вирішення конфлікту і висловили невдоволення політикою молдовського уряду.

Один з російських блогерів активно поширює кремлівські наративи щодо ситуації в Придністров'ї та наголошує на "мілітаризації" Молдови з метою "насильницької реінтеграції". За його словами, Росія має підготуватися до цього.

Нещодавно молдовська влада звинуватила російських миротворців у проведенні навчань і застосуванні зброї в зоні безпеки, що порушує протоколи ОБСЄ.

Джерело: Українська правда