ISW назвав умову за якої росіяни можуть офіційно звинуватити Україну в теракті

Росія може звинуватити Україну в атаку на "Крокус Сіті Хол", якщо вважатиме, що інші інформаційні акції недостатні для виклику внутрішньої реакції. Аналітики вважають, що Кремль хоче використати страх і гнів росіян після нападу, щоб зображувати Україну, США і Захід як терористичні загрози.

Українські та західні висувались звинуваченнями у теракті раніше, але поки немає офіційних звинувачень. Американський Інститут вивчення війни вважає, що Росія може утриматися від звинувачення, оскільки є докази, що відповідальність лежить на Ісламській державі.

Кремль сподівається залучити підтримку для війни в Україні, звинувачуючи українців і Захід у нападі. Російські чиновники можуть посилатися на розуміння тероризму, щоб продовжувати зображати українців як терористів, а Захід як спонсора тероризму.

Офіційні звинувачення України можуть бути висунуті Росією, якщо Кремль вирішить, що інші інформаційні доводи недостатні для внутрішньої реакції.

Теракт у "Крокус Сіті Холлі" призвів до смерті 139 людей, з яких 120 були ідентифіковані. Розбирання завершено.

Нагадаємо, що 22 березня в концертному залі "Крокус Сіті Хол" в Москві стався теракт, під час якого людей у військових формах напали з автоматичною зброєю. Пізніше концертний зал спалахнув і були почуті вибухи. Відповідальність за теракт взяла на себе "Ісламська держава".

Басманный суд Москви обрав запобіжний захід для чотирьох підозрюваних у теракті в "Крокус Сіті Холлі" 22 березня.

Читайте також:

  • Теракт у Підмосков'ї: Режим Кремля у пошуках ворога
  • Хто стоїть за терактом у підмосковному "Крокусі"? Версія світової преси
  • Теракт у Росії. Хто замовник та які будуть наслідки?