ISW назвав відповідальних за теракт у Підмосков’ї

Теракт у Крокус Сіті Хол у Підмосков'ї: причетність "Ісламської держави"

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) стверджують, що терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) є причетним до теракту, який стався у музичному центрі Крокус Сіті Хол у Підмосков'ї.

За офіційною інформацією влади РФ, було затримано чотирьох нападників та ще сімох осіб, які є причетними до теракту. В результаті цього нападу, за даними російських ЗМІ, загинуло щонайменше 133 особи.

Також, російські ЗМІ поширили відеозаписи, де силовики допитують осіб, які не розмовляють російською мовою.

Джерела з Росії заявляють, що всі нападники є громадянами Таджикистану. Однак, речниця МВС Росії Ірина Волк стверджує, що жодна з осіб, які здійснили напад, не є громадянином Росії.

Американські аналітики вважають, що ІДІЛ з великою ймовірністю несе відповідальність за теракт у Крокус Сіті Хол.

Стрілянина і вибухи у Крокус Сіті Хол

У вечірні години 22 березня у Крокус Сіті Хол під Москвою сталася стрілянина. Нескілька осіб, які були одягнені у військову форму, відкрили вогонь. Було видно, що нападників було щонайменше п'ятеро. Згодом, концертний зал загорівся і пролунав вибух.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що цей теракт є свідомою провокацією путінського режиму, про яку попереджала міжнародна спільнота.

Заява Путіна та відповідальність ІДІЛ

Після 20 годин після теракту, російський президент Володимир Путін звернувся до росіян. Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за цей теракт, що підтверджується і Білим домом.