ISW оцінив, як Курська операція ЗСУ вплинула на рейтинг Путіна

Оцінений ISW вплив Курської операції ЗСУ на рейтинг Путіна
Оцінений ISW вплив Курської операції ЗСУ на рейтинг Путіна

Збройні Сили України успішно проводять операцію у Курській області Росії, що призводить до зростання невдоволення російського населення діями Володимира Путіна. Про це стверджують державні агенції Росії, які провели відповідні опитування.

За даними фонду "Громадська думка", на 25 серпня 2023 року 28% російських громадян висловили обурення або невдоволення діями російської влади. Це значне зростання порівняно з попередніми опитуваннями. Аналітики також відзначають падіння рейтингу підтримки Путіна, яке становило 73,6% на 18 серпня.

Хоча ці опитування можуть не відображати повністю реальних настроїв російського суспільства, вони свідчать про зростання невдоволення після початку операції ЗСУ в Курській області. Кремль намагається пояснити внутрішній аудиторії свою стратегію в Україні та обмежує визнання цього невдоволення.

Українські війська продовжують просуватися у Курській області, зокрема, зайняли ще 2 км російської території. Також повідомляється про поповнення обмінного фонду військовополоненими.

Читайте також