ISW пояснив, чому РФ активізувала наступ у Курській області

Російські війська на Курській області
Російські війська на Курській області

За останнім звітом Інституту вивчення війни (ISW), російська армія активізувала свої дії на Курському напрямку з метою витіснити українські війська.

Згідно з новим звітом ISW, російські напади на трьох районах Курської області почалися 10 жовтня.

І хоча є повідомлення про захоплення кількох населених пунктів в Коренівському районі, експерти ISW поки не мають підтвердження цим даним. Також немає доказів, що російським військам вдалося оточити будь-який український підрозділ на території Курської області. Немає інформації про поступ у районах Суджанського та Глушківського.

На думку експертів ISW, російські війська хочуть витіснити українські сили до початку негоди, коли стануть складнішими можливості для активних бойових дій. Є припущення, що російському командуванню потрібно звільнити війська для перекидання на Донецький напрямок.

За даними ISW, на Курській області діють російські війська, які раніше були переміщені з інших ділянок фронту. Особливо багато десантних підрозділів, які використовуються для швидкого досягнення цілей.

Є ризик, що якщо резерви будуть вичерпані до початку зими, російській армії не вдасться досягти своєї мети на Покровському напрямку.

Отже, російське командування намагається якнайшвидше витіснити українські сили з Курської області, щоб перекинути звільнені війська на Донеччину та окупувати Покровськ.

Про життя росіян в Курській області, яка перебуває під контролем ЗСУ, розповів Комендатура.

Читайте також