ISW: Росіяни надалі виробляють ракети із західними компонентами

Ракета зі західними компонентами
Ракета зі західними компонентами

Російської оборонній промисловості не обійтися без компонентів з Заходу

Згідно з дослідженням, проведеним американським Інститутом вивчення війни (ISW), російська оборонна промисловість продовжує використовувати компоненти з країн Заходу для виробництва ракет. 

Згідно з отриманими даними, група "Український кіберопір" отримала документи із військової бази у Шайковці Калузької області, в яких було зазначено, що ракети Х-32 містять навігаційні модулі SN-99, які переважно складаються з західних компонентів.

Frontelligence Insight підтвердив, що російські війська, завдаючи удари по Україні, використовували навігаційні модулі SN-99, виготовлені у березні 2023 року. 

Також встановлено, що КБ "Райдуга", яке є російським виробником крилатих ракет, відповідає за модернізацію ракет Х-32 з використанням модулів SN-99.

Неясно, як саме російські оборонні компанії отримують західні компоненти для навігаційних модулів даного типу.

Нагадаємо, що крилата ракета Х-101, за допомогою якої росіяни знищили дитячу лікарню "Охматдит" у Києві 8 липня, теж була зі складовими західного виробництва. Це свідчить про те, що Москва успішно обходить західні санкції.

За словами видання, крилата ракета Х-101, яка була використана у Росії для проведення повітряних ударів по Україні, є однією з найсучасніших російських ракет і має вирішальне значення в їхній кампанії.

Читайте також