ISW розкрив брехню Путіна про ситуацію на Курщині

Кірш опереть Путін Курщині іллюзія
Кірш опереть Путін Курщині іллюзія

Аналітики заявили, що Володимир Путін намагається перекрутити дані про втрати ЗСУ у Курській області. Вони пояснили, що це може бути пов'язано з його бажанням показати російській аудиторії, що російські війська можуть придушити українське вторгнення на Курщину.

Звіт аналітиків вказує, що Путін збільшує успіхи Росії у Курській області. Вони також нагадали, що російське Міноборони не підтверджувало нібито "проникнення російських військ на українські позиції". Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував інформацію Путіна про оточення українських бійців.

ЗСУ у Курській області

Крім того, Путін не визнає, що українська лінія фронту на Курщині починається від кордону з Росією, і українські військові можуть вільно перетинати кордонні ділянки, що контролює Україна.

За оцінками головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, втрати російських військ на Курщині становлять 17 819 осіб.

Аналіз інституту показує, що незалежно від можливості підтвердження даних української сторони, повідомлення з українських джерел свідчать про активність українських військ у цьому регіоні.

"Перебільшена статистика Путіна щодо українських втрат, ймовірно, є частиною його спроби пояснити нездатність Росії рішуче відобразити українське вторгнення в Курську область майже через три місяці в контексті ймовірного неминучого розгортання північнокорейських військ для ведення бойових дій у цьому регіоні", - йдеться в аналізі.

Аналітики також оцінили дії ЗСУ у Курській області.

Читайте також