ISW: Систематичні удари по арсеналам РФ можуть змінити хід війни в Україні

Удари по арсеналам РФ - зміна ходу війни
Удари по арсеналам РФ - зміна ходу війни

Удари України на військові об'єкти Росії можуть суттєво вплинути на хід бойових дій

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували можливий вплив українських ударів на військові об'єкти, що знаходяться на території Росії.

Вони прийшли до висновку, що така тактика може значно змінити хід бойових дій війни в Україні, якщо Збройні сили України матимуть необхідні ресурси для продовження таких операцій.

За даними інституту ISW, російська армія щодня використовує близько 10 000 артилерійських снарядів на фронті та активно застосовує дрони "Шахед" для атак на українські міста.

Вереснь та жовтень стали місяцями, коли українські сили нанесли удари по важливих складах боєприпасів у регіонах Тверській, Брянській та Краснодарському краї РФ.

"Хоча один удар навряд чи має великий вплив на військові зусилля Росії, але повторні удари по складах боєприпасів в Росії змусять російське командування переглянути свої плани та розташування логістичних систем. Такий крок дозволить пом'якшити наслідки ударів шляхом оптимізації логістики для підтримки війни в Україні"

Експерти ISW вважають, що наявність західних систем озброєнь дозволила б Україні більш ефективно використовувати слабкості російської логістики.

Водночас, Інститут підкреслює, що для суттєвого впливу на хід війни необхідно мати відповідні матеріальні ресурси, можливості та дозвіл на проведення таких операцій.

Читайте також